De website www.subsidie-zonnepanelen2015.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Sloopwerk en asbest

Actuele informatie over subsidies?
Kijk voor de meest actuele informatie over de regelingen op deze website: subsidie zonnepanelen 2017

Als je een huis wilt laten slopen of een ander gebouw met asbest dan is het belangrijk om eerst het asbest te laten verwijderen. Het is belangrijk om het asbest op de juiste manier te laten verwijderen. Het begint allemaal bij een goede inventarisatie. Het is vaak nodig om ook een sloop vergunning te krijgen en om daadwerkelijk te gaan slopen.

Wat kost een inventarisatie van het asbest

Er zijn verschillende soorten asbest inventarisaties. Het is belangrijk om te rekenen op een kostenpost van minimaal 350 euro. Hiermee kun je een basis inventarisatie uit laten voeren. Vervolgens is het belangrijk om rekening te houden met een vervolgonderzoek. Dit kan nodig zijn. De kosten hiervan verschillen van 650 euro tot 1500 euro.

Het verwijderen van het asbest van het sloopwerk

Hierna is het belangrijk om het asbest te laten verwijderen. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gebouwen kunnen de kosten verschillen. Een ruimte van 35 vierkante meter kost ongeveer 750 euro tot 1000 euro om vrij van asbest te maken. Bij golfplaten met asbest zijn de kosten ongeveer 500 tot 700 euro per 10 vierkante meter. Zie ook: www.asbest-subsidies.nl
Verbouwing en asbest verwijderen

Wat is er nu mooier dan om je woning te gaan verbouwen? Een andere keuken? Een andere badkamer of misschien een dakkapel op het dak! Het is belangrijk dat het natuurlijk op de juiste manier gebeurt. Voordat je de woning daadwerkelijk gaat verbouwen is het natuurlijk belangrijk om te weten wat de kosten zijn van de totale verbouwing. Een onderdeel van het opvragen van de offertes kan het opvragen van een offerte voor het asbest verwijderen zijn. Als je bijvoorbeeld weet dat er asbest als isolatie in het dak is gebruikt of voor het aftimmeren van het dak dan is het belangrijk dat dit eerst verwijdert wordt. Hierna kan de nieuwe dakkapel erop geplaatst worden.

Kies voor een succesvolle verbouwing!

Als je twijfelt of er al dan niet asbest in de woning zit dan is het slim om een asbest inventarisatie te laten doen. Op basis van het bouwjaar van de woning of op basis van een eerdere verbouwing kan het aannemelijk zijn, dat er asbest is gebruikt in de woning. Het is dan belangrijk om dit goed in kaart te brengen om daarna het asbest te verwijderen. Natuurlijk kan het asbest ook in een bedrijfsgebouw of schuur voorkomen.

Een goede verbouwing!

Nadat het asbest is verwijderd uit de woning is het mogelijk om de verbouwing te starten en om zo je huis nog mooier, praktischer en beter te maken. Het is heerlijk om de mogelijkheden te ontdekken.

Asbest opruimen

Als je asbest in je gebouw hebt (zakelijk of particulier) dan is het belangrijk om het zo snel als mogelijk op te ruimen. Asbest is een zeer schadelijke stof voor de gezondheid. Er zijn daarom speciale manieren om op de juiste manier om te gaan met het asbest. Een asbest opruimbedrijf zal altijd met een speciale vrachtwagen komen om het asbest op de juiste manier af te voeren. Ook als je het zelf gaat afvoeren is het natuurlijk belangrijk om hier de juiste maatregelen voor te treffen. Kies hier voor.

Zelf het asbest opruimen

Als je zelf het asbest wilt opruimen dan is het belangrijk dat je het in de eerste plaats goed verpakt. Hierdoor is het mogelijk om ervoor te zorgen dat je zelf geen last krijgt van het asbest en de stofdeeltjes. Informeer ook vooraf bij je gemeente waar en op welke manier je het kunt inleveren. Als dit eenmaal bekend is dan weet je precies wat er mogelijk is (asbest).

Mensen overlijden aan asbest!

Het klinkt dramatisch en misschien schokt het je. Het is echter zo dat er in Nederland alleen nog ieder jaar duizenden mensen overlijden aan asbest. We willen je hiermee duidelijk maken dat je goed moet oppassen met asbest. Weet ook dat de schadelijke gevolgen pas vele jaren later naar voren kunnen komen. In sommige gevallen gaat het hier om tientallen jaren.

Lees verder www.infomil.nl en www.rijksoverheid.nl