De website www.subsidie-zonnepanelen2015.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie voor schilderen en behangen?

Actuele informatie over subsidies?
Kijk voor de meest actuele informatie over de regelingen op deze website: subsidie zonnepanelen 2017


Een woning schilderen kan zich een enorme klus bewijzen. Het kan zelfs zo tergend zijn dat u er voor kunt kiezen om er een specialist voor in te schakelen. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele uitdagingen of obstakels die u tegen kunt komen. Zo geeft u alles uit handen aan specialisten die erin geoefend zijn om een muur of twee van een mooie kleur te voorzien. Daarnaast kan schilderen ook zo zijn technische problemen opleveren. Het schilderen van een vensterbank of trap vraagt heel andere eisen dan het schilderen van een muur of deur. Er moet rekening worden gehouden met veel factoren.

Het materiaal bepaalt

Zoals bijvoorbeeld het bouwmateriaal dat beschildert moet worden. De grondlaag is natuurlijk afhankelijk hiervan. Hout vraagt iets heel anders dan beton. Daarnaast moet men ook weten wat er uiteindelijk verwacht wordt van een ruimte. Maar daar kan met uw specialist uitgebreid over gesproken worden. Wat ook belangrijk is, zijn natuurlijk de kosten. Het kan niet altijd maar een goedkope aangelegenheid zijn om de boel te laten schilderen. Maar gelukkig bestaat er zoiets als subsidie schilderwerk, wat het een beetje goedkoper kan maken.

Doe het goedkoper

Subsidie schilderwerk is een door de overheid ingestelde regeling om het minder duur te maken om uw woning te laten schilderen. Het kan aantrekkelijk werken voor hem of haar die graag een grote oppervlakte wilt laten schilderen maar hier financieel gezien niet te hard op achteruit wil gaan. Het is wellicht iets voor u om zich hier even in te verdiepen alvorens u een specialist in schakelt. Het kan namelijk zomaar zijn dat u dadelijk veel goedkoper uit bent dan u van te voren had verwacht. En dat is natuurlijk altijd prettig om te weten, zeker als het betekent dat u anderzijds meer kunt investeren in uw nieuwe woning.

Welke werkzaamheden vallen niet onder de BTW regeling schilderwerk?

Wanneer u enkele werkzaamheden heeft in en rondom uw huis kan het altijd verstandig zijn om eerst naar de BTW regeling schilderwerk te kijken. Een groot aantal werkzaamheden vallen onder deze regeling, waardoor u onder het zeer aantrekkelijke lage btw tarief valt. Dit biedt u zeer voordelige kortingen op, waardoor de totale kosten van het schilderwerk vele malen lager uitvallen. Voordat u een schildersbedrijf inschakelt kan het dan ook goed zijn om eerst naar deze regeling te kijken, voordat u akkoord gaat met de geboden offerte. Welke werkzaamheden vallen eigenlijk niet onder deze regeling?

Waar de regeling voor is bedoeld

De BTW regeling schilderwerk is voornamelijk in het leven geroepen om schilderwerk aan woningen die ouder zijn dan twee jaar aantrekkelijker te maken. De werkzaamheden die dan ook onder deze regeling vallen genieten van het lage btw tarief van 6%. Dit geldt voor verschillende werkzaamheden, zowel het echte schilderwerk, maar ook het voorbereidende werk. Daarnaast vallen ook de materialen en arbeidsuren onder dit lage tarief. Ook het schuren en lakken van een dragende vloer valt onder het 6% btw tarief.

Wat niet onder de regeling valt

Er zijn echter ook enkele werkzaamheden aan uw woning die niet onder dit aantrekkelijke tarief vallen. Het is dan ook goed om de bepalingen van deze regeling goed in de gaten te houden, om teleurstelling te voorkomen. Onder andere het herstellen van de ondergrond met nieuwe delen van het zelfde materiaal valt niet onder deze regeling. Evenals het vervangen van ramen, kozijnen en deuren. Ook het kitwerk aan de constructie, bijvoorbeeld gevels valt niet onder het lage tarief. Wanneer het nodig is dat u grootschalige betonreparatie werkzaamheden uit laat voeren bij uw woning valt dit niet onder het lage btw tarief. Evenals het stralen, injecteren en impregneren van verschillende stenen, metalen en betonnen ondergronden.

Hoe bepaalt de schilder zijn prijzen?

Wanneer u onderhoud wilt verrichten aan uw huis, zowel binnen als buiten, is het vaak sneller en krijgt u een beter resultaat wanneer u een professionele schilder inschakelt. In de meeste gevallen kunt u geen standaard prijzen opvragen bij de schilder, simpelweg omdat deze standaard prijzen er niet zijn. Hoe bepaalt de schilder dan wel zijn prijzen?

Ieder project is anders

Allereerst dient u in het achterhoofd te houden dat ieder project anders is voor de schilder. Zo wordt onder andere onderscheid gemaakt in werkzaamheden die binnen of buiten uitgevoerd worden. Ook specifieke oppervlakten of gebouwen vergen een andere aanpak, bijvoorbeeld een monumentaal pand of groot openbaar gebouw. Hierdoor wordt het voor de schilder moeilijker om vooraf met vastgestelde prijzen te werken.

Aanpassen aan wensen van de klant

Daarnaast zal ook iedere schilder de werkzaamheden aanpassen op de wensen van de klant. Dit maakt niet alleen dat de klant meer tevreden is over het uiteindelijke resultaat, ook de prijzen passen beter bij de aard van de werkzaamheden. Ook dit maakt het dan ook lastig om met standaard prijzen te werken, omdat ieder project hierdoor weer een andere invulling krijgt. Van tijd tot tijd kunt u ook subsidie krijgen.
Extra werkzaamheden

Ook zal een schilder vaak andere prijzen hanteren wanneer er nog wat extra werkzaamheden nodig zijn om het uiteindelijke schilderwerk te kunnen realiseren. Hierbij valt onder andere het herstellen van houtrot. Dit vergt uiteraard extra kosten, zowel aan materiaal als arbeidsuren. Ook de materiaalkeuze kan van invloed zijn op de prijzen die de schilder hanteert, bijvoorbeeld wanneer u hogere kwaliteit verf vereist.

Waar dient u op te letten

Daarnaast kunt u ook nog letten op een aantal zaken die wel of niet bij de prijzen van de schilder worden verwerkt. Zo werken sommige schilders met prijzen waarbij diverse materialen niet zijn inbegrepen, zoals schuurpapier of terpentine. Ook de reiskosten worden niet altijd standaard in de prijzen opgenomen.

Bekijk ook:

> Winterschilder
> Subsidie schilders
> Prijzen schilder
> Schilderen BTW
> Schilders Belgiƫ
> Belastingdienst
> Monumenten
> Cultureel Erfgoed